Desi multi pacienti sint anxiosi, nelinistiti in ceea ce priveste anestezia, ea este absolut necesara, atat pentru o operatie fara probleme, cit si pentru recuperarea pacientului. Majoritatea pacientilor sant supusi la diferite proceduri chirurgicale si medicale sub toate formele de anestezie in fiecare an, asa ca nu va temeti de acest aspect al procedurii, ci trebuie sa incercati sa-l intelegeti mai bine. Astfel va veti simti mai confortabil in toate etapele operatiei. Exista multiplele senzatii obisnuite dupa o anestezie: euforie, dezorientare, frison, greata. Stiinta medicala a avansat foarte mult in ultimele decenii, reducand mult din timpul recuperarii si atenuand fenomenele neplacute de dupa anestezie.

DE CE ESTE ANESTEZIA NECESARA?
Anestezia nu este folosita numai pentru a asigura analgezia (lipsa durerii) si imobilizarea pacientului, ci si pentru a asigura controlul asupra reactiilor naturale ale corpului la durere si trauma. Desi mintea dumneavoastra poate face diferenta intre taietura unui bisturiu, introducerea unui ac de seringa sau a unui cateter venos si o rana accidentala sau intentionata, corpul dvs proceseaza doar faptul ca fost ranit si reactioneaza imediat pentru a opri sangerarea si a vindeca zona respectiva.
Imediat dupa o trauma ce produce distrugeri de tesuturi, corpul dvs rectioneaza in mai multe feluri:
• creste frecventa batailor cardiace – tahicardie;
• rata respiratiei poate deveni mica si superficiala;
• edem – tesuturile se vor umfla prin acumulare de lichid;
• corpul trimite leucocitele ( globulele albe ) sa repare tesuturile;
Cand primiti orice fel de anestezic, fie local sau general, anestezia suprima aceste reactii pana dupa ce procedura s-a terminat. Fiind sub sedare o injectie sau incizie in tesuturi, nu veti mai avea dureri pana ce nu se teremina tratamentul local. Proprietatile amnezice ale sedarii constiente si inconstiente asigura lipsa memoriei asupra operatiei, astfel incat va veti concentra asupra vindecarii fara a avea memoria asupra salii de operatie si a atmosferei de acolo si efectului psihologic negativ creat de aceasta imprejurare.
In chirurgia estetica interventiile se pot realiza sub anestezie locala sau generala, in functie de complexitatea acestora, de preferintele dumneavoastra si ale medicului specialist.
In cazul implantului mamar cel mai cunoscut si recomandat tip de anestezie pentru aceasta interventie este cea generala, cu ajutorul careia veti dormi pe tot parcursul operatiei.
Anestezia generala actioneaza nu doar ca analgezic, ci are rolul de a imobiliza pacientul, de a reduce raspunsurile autonome, producand pierderea temporara a cunostintei si a memoriei. Acesti factori cauzeaza eficacitatea anesteziei generale. In opinia anestezistilor aceasta forma de anestezie este de departe cea mai sigura dintre toate, permitand un control in timp real al reactiilor corpului si tratamentul medicamentos adecvat al acestora.
FOARTE IMPORTANT: Trebuie sa informati medicul anestezist si medicul specialist chirurg cu privire la istoricul medical si asupra oricaror reactii adverse ce le-ati avut in timpul anesteziilor anterioare.

Rating pentru articolul Anestezia generala : 3.83/ 5 bazat pe 6 voturi.