Trebuie tinut minte ca in cazul unui chirurg calificat si antrenat in chirurgia sanului calitatea cicatricilor este data de tipul de piele si bagajul genetic al pacientului.

Cicatricele se vindeca in mai multe faze. Pana la aproximativ 6 luni ele sunt intr-un proces continuu de remaniere, cicatricele fiind rosii si mai mari. Dupa aceasta perioada apare maturarea acestora, cicatricele se albesc pentru ca in final sa se vindece prin formarea unei linii fine albe.

Procesul de cicatrizare nu depinde doar de tehnica chirurgicala, care este corect efectuata de chirurgul plastician, sau de tipul materialului de sutura, care este de cea mai buna calitate pentru toti pacientii nostri. Un factor foarte important este si felul in care fiecare dintre noi ne vindecam. Asupra acestui factor, in conditiile in care acesta reprezinta un impediment , nu putem interveni.
Uneori este nevoie de un retus al cicatricelor postoperatorii, retus care se face cu anestezie locala, dupa cel putin 6 luni de la interventia primara.

Mai multe despre cicatricile postoperatorii poti afla aici.

Acorda o nota pentru acest articol :