Va prezentam cele mai importante caracteristici ale unui candidat pentru interventia de chirurgie estetica:

O stare fizica generala buna. A fi intr-o stare de sanatate generala buna (fara boli cronice sau acute) este o conditie implicita pentru cel care doreste o operatie de chirurgie estetica. Daca aveti totusi o boala de lunga durta, nu inseamna ca nu puteti sa beneficiati de interventii; se realizeaza interventii cu success si pentru cei care sunt diabetici sau cu probleme cardiace. Aceasta inseamna ca interventia va avea nevoie de pregatiri speciale. Cel mai important este sa informati chirurgul in legatura cu orice problema de sanatate pe care o aveti sau ati avut-o, chiar daca nu o cosiderati importanta, de la prima consultatie. de obicei exista formulare complexe care va ajuta sa nu omiteti ceva din istoricul dvs.

            Sanatatea mentala buna si stare emotionala stabila. Un pacient cu boli mentale serioase ( cum este de exemplu schizofrenia) nu este un candidat bun, deasemenea nici o persoana care este extrem de impulsiva. Persoanele care trec printr-o perioada stresanta ar trebui sa astepte ca aceste probleme sa se atenueze, sau sa se rezolve pozitiv, pentru a planui o interventie de chirurgie estetica. atitudinea pozitiva asupra propriei personae si interventiei are un efect benefic asupra evolutiei post-operatorie.

Nefumatorii. Fumatul influenteaza major procesul de vindecare, astfel incat unii chirurgi refuza sa opereze pacienti fumatori . Ar trebui cel putin sa doriti si chiar sa renuntati cu cel putin 4 saptamani inainte si 4 dupa interventia de chirurgie estetica.

            Sa fiti auto-motivati. Candidatii buni au ca motivatie principala propria dorinta de a arata si simti mai bine si nu datorita dorintei de a impresiona pe cineva sau relatia cu cineva. Chirurgia estetica poate imbunatati  relatiile sociale ale unei persoane, dar aceasta este datorita cresterii imaginii si respectului de sine mai degraba decat schimbarii aspectului fizic.

Asteptari realiste. Este foarte important pentru un pacient de chirurgie estetica sa aiba asteptari realiste asupra rezultatului interventiei pe care o doreste. In timpul primei consultatii transmiteti chirurgului ce doriti sa obtineti ( cum doriti sa aratati), astfel incat sa puteti afla de la medic cat de mult se poate realiza aceasta. nu uitati ca fiecare pacient are propria viziune asupra frumusetii personale. Asteptarile dvs trebuie bine formulate si comunicate chirurgului.

Informatie medicala de calitate. Un bun candidat se poate autoeduca prin discutii cu profesionistii in domeniu si citind informatii actuale din brosuri, carti sau prin site-uri specializate pe internet. Acumulati cat mai multe informatii despre procedura pe care o doriti, inclusiv pregatirile dinaintea si dupa interventie. astfel discutia cu chirurgul plastician se poate focaliza pe aspectele importante ale interventiei.

Puternic motivati. Candidatul ideal pentru chirurgia estetica este unul puternic motivat – astfel incat sa faca fata disconfortului, cheltuielilor si inconvenientelor care insotesc orice interventie chirurgicala. Pacientii puternic motivati respecta instructiunile medicului in perioada post interventie si limitarile impuse de acesta, favorizand o evolutie optima.

Acorda o nota pentru acest articol :