Liposuctie abdominala

Abdominoplastia este folosita pentru reducerea abdomenului prin inlaturarea excesului de grasime, piele si intarirea tonusului muschilor peretilor abdominali. Astfel se creaza un profil abdominal mai suplu si ferm, ducand la cresterea calitatii propiei imagini si a increderii in sine.

Cazuri clinice :

Tehnica chirurgicala implica indepartarea chirugicala a excesului tegumentar si de grasime printr-o incizie trasnversala in zona pubiana si extinsa lateral pana la nivelul soldurilor. Lungimea acestei incizii este variabila in functie de cantitatea de grasime si tegument care trebuie sa fie indepartat, dar ea de obicei este ascunsa vederii find localizata in zona acoperita de lengerie. In cazurile masive cu exces lateral important o incizie mijlocie pana la nivelul ombilicului poate fi necesara.

In cazurile in care execsul tegumentar si de grasime este localizat sub ombilic o mini abdominoplastie cu o incizie mai mica poate fi recomandata.

Lipoaspiratia poate fi o tehnica asociata pentru indepartarea grasimii pe flancuri in abdominoplastia clasica sau in varianta mini.

Recuperare si rezultate dupa operatia estetica de abdominoplastie:

Perioada imediat postoperatorie poate fi mai dificila in ceea ce priveste mobilizarea, putand necesitand o persoana care sa va ajute. Edemul imediat si vanataile incep sa dispara astfel incat la 2-4 saptamani sa poata fi evaluate rezultatele initiale. Rezultatul final al operatiei de abdominoplastie poate fi apreciat la aproximativ 2 luni. Incizia chirurgicala va continua sa se aplatizeze si amelioreze ca aspect pana la aproximativ un an.

Rating pentru articolul Abdominoplastia – Liposuctia abdominala : 3.32/ 5 bazat pe 74 voturi.