Liposuctie abdominala

Abdominoplastia este o tehnica utilizata in scopul imbunatatirii aspectului abdomenului prin eliminare excesului de grasime, de piele ramasa in urma unui proces de slabire sau al altei interventii chirurgicale si prin intarirea tonusului muschilor peretilor abdominali. Rezultatele obtinute contribuie la dobandirea increderii de sine pentru ca un aspect mult mai frumos, un abdomen ferm poate face o persoana sa isi schimbe propria imagine si sa se simta mult mai bine.

Cazuri clinice :

Aceasta procedura este de natura chirurgicala si consta in indepartarea excesului tegumentar si a tesutului adipos printr-o incizie transversala la nivelul zonei pubiene, care poate fi extinsa in lateral, pana la nivelul zonei soldurilor. Dimensiunea inciziei poate varia, in functie de cantitatea de grasime si de tegument ce necesita indepartat. Aceasta   se va realiza discret, fara sa lase semne proeminente, cicatricile putand fi mascate de linia lenjeriei intime. Exista, insa, si cazuri aparte in care se va realiza o incizie mijlocie pana la nivelul ombilicului, in situatia unui exces in zona laterala.

In cazurile in care execsul tegumentar si de grasime este localizat sub ombilic o mini abdominoplastie cu o incizie mai mica poate fi recomandata.

Lipoaspiratia poate fi o tehnica asociata pentru indepartarea grasimii pe flancuri in abdominoplastia clasica sau in varianta mini.

Recuperare si rezultate dupa operatia estetica de abdominoplastie:

Perioada imediat postoperatorie poate fi mai dificila in ceea ce priveste mobilizarea, putand necesitand o persoana care sa va ajute. Edemul imediat si vanataile incep sa dispara astfel incat la 2-4 saptamani sa poata fi evaluate rezultatele initiale. Rezultatul final al operatiei de abdominoplastie poate fi apreciat la aproximativ 2 luni. Incizia chirurgicala va continua sa se aplatizeze si amelioreze ca aspect pana la aproximativ un an.

 

Rating pentru articolul Procedura de abdominoplastie : 3.33/ 5 bazat pe 95 voturi.