Ce este
procedura?

Blefaroplastia este un termen general care desemneaza interventiile chirurgicale menite sa amelioreze aspectul imbatranit la nivelul pleopelor superioare si inferioare.

De ce
trebuie facuta?

Corectia chirurgicala a pleopelor inferioare are ca scop principal ameliorarea aspectului imbatranit la acest nivel, cunoscut sub termenul de “pungi” sau cearcane.

Ce se va
intampla?

Operatia este foarte delicata, chirurgul trebuind sa pastreze in permanenta un echilibru fragil intre cantitatea de tesut inlaturata si cea restanta.

 

 

 

 

 

 

BLEFAROPLASTIA

Blefaroplastia este un termen general care desemneaza interventiile chirurgicale menite sa amelioreze aspectul imbatranit la nivelul pleopelor superioare si inferioare. In general acest tip de interventii se practica in anestezie locala, care poate fi potenta cu o medicatie intravenoasa. In cursul interventiei se realizeaza indepartarea excesului tegumentar, rearanjarea muschilor la nivelul pleopelor si daca este cazul indepartaea sau relocarea pungilor de grasime la acest nivel. Exista cateva diferente intre pleoapele superioare si inferioare. Blefaroplastia trebuie efectuata doar de chirugi plasticieni cu experienta, echilibrul fragil intre cat tesut se indeparteaza si cat este lasat pe loc sau reasezat constituind cheia succesului in aceasta operatie aparent banala.

Corectia estetica a pleoapelor superioare necesita o evaluare completa in cadrul consultatiei preoperatorii se va decide daca este necesara de asemenea un lifting la nivelul fruntii, necesar pentru a aduce pozitia sprancenei la nivelul original, in scopul obtinerii unor rezultate optime poza 1

blefaroplastia - chirurgia pleoapelor blefaroplastia - chirurgia pleoapelor

Corectia chirurgicala a pleopelor inferioare are ca scop principal ameliorarea aspectului imbatranit la acest nivel, cunoscut sub termenul de “pungi” sau cearcane. Operatia este foarte delicata, chirurgul trebuind sa pastreze in permanenta un echilibru fragil intre cantitatea de tesut inlaturata si cea restanta. Indepartarea de prea multa piele poate sa induca un aspect apos, lipsit de naturalete – poza 2

Tratamentul chirurgical individual la nivelul pleoapelor inferioare sau superioare dureeaza in jur de 30-45 de minute , ajungand pana la 1,5 ore daca ambele pleoape sunt operate.

Inciziile si suturile sunt plasate in pliurile naturale ale pielii existente la acest nivel astfel incat cicatricile finale sa fie practic aproape invizibile.

Postoperator veti lua medicatia prescrisa de chirug in scopul reducerii edemului si durerii. Aplicarea unor comprese reci local va accelera procesul de vindecare si va reduce de asemenea edemul postoperator. Firele se vor indeparta dupa 5 zile. Perioada de recuperare completa dureaza intre 7 si 10 zile. Pana la disparitia completa a echimozelor ( 7-14 zile nu este recomandata expunerea la soare. Chirurgul va discuta cu dumneavoastra masurile complementare care pot fi luate pentru optimizarea rezulatului chirurgical ( botox, filleri).

Rating pentru articolul Blefaroplastia sau Chirurgia Estetica a Pleoapelor : 3.30/ 5 bazat pe 10 voturi.