Ce este
procedura?

Blefaroplastia este un termen general care desemneaza interventiile chirurgicale menite sa amelioreze aspectul imbatranit la nivelul pleopelor superioare si inferioare.

De ce
trebuie facuta?

Corectia chirurgicala a pleopelor inferioare are ca scop principal ameliorarea aspectului imbatranit la acest nivel, cunoscut sub termenul de “pungi” sau cearcane.

Ce se va
intampla?

Operatia este foarte delicata, chirurgul trebuind sa pastreze in permanenta un echilibru fragil intre cantitatea de tesut inlaturata si cea restanta.

 

 

 

 

 

 

BLEFAROPLASTIA

Interventiile chirurgicale menite sa diminueze aspectul imbatranit al pleoapelor, atat superioare, cat si inferioare, se denumesc general, BLEFAROPLASTII. Acest tip de interventie, se realizeaza pe baza unei anestezii locale, aceasta putand fi potenta cu o simpla medicatie intravenoasa. Pe parcursul acestui procedeu medical, se indeparteaza excesul tegumentar, rearanjandu-se muschii de la nivelul pleoapelor, iar daca este cazul, se indeparteaza sau relocheaza pungile de grasime de la acest nivel. Interventia de blefaroplastie trebuie realizata doar de cadre medicale cu experienta, chirurgii plasticieni care o realizeaza avand o responsabilitate foarte mare, deoarece intre cantitatea de tesut ce urmeaza sa fie indepartat si cel care trebuie lasat neatins este un echilibru fragil, mentinerea proportiilor corecte reprezentand cheia succesului.

Corectia estetica a pleoapelor superioare necesita o evaluare completa in cadrul consultatiei preoperatorii se va decide daca este necesara de asemenea un lifting la nivelul fruntii, necesar pentru a aduce pozitia sprancenei la nivelul original, in scopul obtinerii unor rezultate optime poza 1

blefaroplastia - chirurgia pleoapelor blefaroplastia - chirurgia pleoapelor

Corectia chirurgicala a pleopelor inferioare are ca scop principal ameliorarea aspectului imbatranit la acest nivel, cunoscut sub termenul de “pungi” sau cearcane. Operatia este foarte delicata, chirurgul trebuind sa pastreze in permanenta un echilibru fragil intre cantitatea de tesut inlaturata si cea restanta. Indepartarea de prea multa piele poate sa induca un aspect apos, lipsit de naturalete – poza 2

Tratamentul chirurgical individual la nivelul pleoapelor inferioare sau superioare dureeaza in jur de 30-45 de minute , ajungand pana la 1,5 ore daca ambele pleoape sunt operate.

Inciziile si suturile sunt plasate in pliurile naturale ale pielii existente la acest nivel astfel incat cicatricile finale sa fie practic aproape invizibile.

Postoperator veti lua medicatia prescrisa de chirug in scopul reducerii edemului si durerii. Aplicarea unor comprese reci local va accelera procesul de vindecare si va reduce de asemenea edemul postoperator. Firele se vor indeparta dupa 5 zile. Perioada de recuperare completa dureaza intre 7 si 10 zile. Pana la disparitia completa a echimozelor ( 7-14 zile nu este recomandata expunerea la soare. Chirurgul va discuta cu dumneavoastra masurile complementare care pot fi luate pentru optimizarea rezulatului chirurgical ( botox, filleri).

Rating pentru articolul Corectia Pleoapelor : 3.50/ 5 bazat pe 18 voturi.