REMODELAREA SILUETEi prin LIPOSUCTIE (LIPOASPIRATIE)

 

Liposuctia reprezinta o modalitate prin care silueta doamnelor si nu numai, poate fi conturata, capatand o alta forma. Aceasta metoda se foloseste atunci cand dietele sau exercitiile fizice nu dau rezultate in cazul depunerii de grasime dintr-o anumita zona, de regula, in zona coapselor, a feselor sau cea abdominala. Totodata, procedura de lipoaspiratie poate fi utilizata si ca adjuvant in cazuri de lifting facial, pentru inlaturarea tesutului adipos din aria cervico-faciala.

Recomandari preoperatorii:

      Tratamentul antiinflamator, precum aspirina, antinevralgicele nesteroidiene, trombostopul, heparina, dar si altele ce controleaza gradul de coagulare al sangelui este interzis. Gasiti o lista cu alte medicamente interzise aici!

      Evitati sa consumati lichide sau alte alimente cu cel putin 6 ore inainte de interventia chirurgicala;

      Operatia de liposuctie se va face numai dupa ce solicitantul va prezenta o serie de analize obligatorii , recomandate de medici specializati;

      Afectiunile cronice precum tuberculoza, sida, diabet, hipertensiune arteriala, manifestarea unui infarct sau alte afectiuni hematologice, precum si anumite alergii la unele medicamente vor trebui semnalate medicului chirurg;

      In cazul in care sunteti fumatoare, este necesar sa se aloce o pauza de cel putin 10 zile inainte de desfasurarea interventiei chirurgicale. La fel se va aplica si in cazul administrarii de anticonceptionale, acestea fiind intrerupte tot in acelasi interval de timp.

Procedura de liposuctie se poate realiza sub doua moduri, fie prin administrarea unui anestezic total, fie printr-unul de natura intravenoasa ce se manifesta local.

Durata efectiva a interventiei este cuprinsa in intervalul orar 1-3, insa poate varia in functie de cantitatea de tesut adipos ce trebuie extras si de numarul zonelor in care se solicita procedura.

In timpul unei singure sedinte operatorii, nu este recomandat a se extrage prin aspirare o cantitate de grasime mai mare de 3-5 l, intrucat complicatiile aparute in urma nerespectarii acestei masuri pot creste sansele de risc pentru siguranta si viata pacientei.

Procedura numita liposuctie consta in inlaturarea grasimii prin incizii de mici dimensiuni (3-4 mm) cu ajutorul unor canule speciale. Din punct de vedere estetic, cicatricile rezultate nu ar trebui sa ridice probleme, incat nu sunt vizibile. Imediat dupa incheierea procesului de lipoaspiratie, zonele tratate se vor pansa compresiv. In primele 24 sau 48 de ore, pansamentele vor fi imbibate de serosangvinolent, de regula in cantitati destul de mari, insa este un lucru complet normal, ce nu ar trebui sa produca teama in randul pacientelor.

Postoperator timp de 3 saptamani dupa liposuctie trebuie purtata o imbracaminte elastica (garment compresiv specific pentru aceste interventii care are un rol foarte important in dobandirea formei finale).

Echimozele postoperatorii persista in medie 1-2 saptamani dupa care intra intra in cadrul unei evolutii normale.

Rezultatul definitiv dupa liposuctie se poate aprecia numai dupa minimum 3 luni de la interventie.

Principalele complicatii postoperatorii.

Complicatiile sunt foarte rare fiind reprezentate de:

• Complicatiile specifice anesteziei generale

• Hematoame, seroame

• Neregularitati de contur

 

Rating pentru articolul Tehnica de Liposuctie : 3.43/ 5 bazat pe 23 voturi.