Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit. Documentati-va inainte de a alege o clinica. Majoritatea clinicilor sau medicilor au o pagina de internet, in care sunt prezentate tipurile de operatii pe care acestia le practica, imagini pre / post operator cu pacientii care au facut o interventie similara cu cea pe care si dumneavoastra doriti sa o faceti.
Dupa ce ati ales clinica, interesati-va de medicii specialisti pe care acea clinica ii are, pe site, contactati direct clinica, pe e-mail sau telefon, sau pur si simplu intrebati un pacient care s-a operat la acel chirurg (de obicei aceasta este cea mai buna recomandare).
Odata urmati acesti pasi, tot ce aveti de facut este sa sunati si sa va programati la o consultatie.
In majoritatea clinicilor veti fi intampinat cu un formular prin care vi se cere istoricul medical personal. Va trebui sa completati toate acele rubrici cu raspunsuri corecte, pentru a evita eventualele efecte secundare ale diferitelor afectiuni sau medicamente pe care le luati.
Acest istoric poate sa cuprinda informatii precum:
• BOLI CRONICE DIAGNOSTICATE
• ALERGII CUNOSCUTE
• MEDICATIE PREZENTA SAU DIN TRECUT
• TIPURI DE ANESTEZIE PRACTICATE IN TRECUT
Dupa completarea acestui chestionar initial, veti avea un prim contact cu medicul specialist, o consultatie de aproximativ 30 minute, moment in care acesta va va prezenta alternativele chirurgicale care sunt disponibile, avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele. In cazul maririi de sani cu implanturi siliconice se poate vorbi despre optiunile de introducere a implanturii, a planului de abord sau a tipului de implant potrivit. acestea sunt decizii pe care o sa le luati impreuna cu chirurgul dvs.
Acum puteti pune toate intrebarile la care doriti sa primiti un raspuns de specialitate. Urmeaza un examen local, masuratori specifice si stabilirea indicatiei chirurgicale. Veti primi un set de analize pe care trebuie sa le faceti pentru ca medicul sa ia la cunostinta de starea dumneavoastra de sanatate si pentru a evita riscurile impuse de operatie in sine, dar si de anestezie.
Unele clinici au laboratoare de analize proprii sau colaborari cu anumite laboratoare, pentru a usura demersul atat al dumneavoastra cat si al lor, astfel incat la plecare veti fi indrumat spre unul din aceste laboratoare. Cu toate acestea puteti face analizele acolo unde veti dori dumneavoastra. La sfarsitul consultatiei se stabileste si pretul final al interventiei, in functie de particularitatile cazului dumneavoastra. Deasemenea veti afla modalitatile de plata si daca trebuie sa platiti sau nu o suma in avans (aceasta este o practica curenta in Europa Occidentala si SUA).
Odata analizele primite de medicul specialist, se face programarea interventiei. este indicat si agreat sa efectuati un dus general timp de trei zile preoperator folosind un gel antimicrobian, care este disponibil in comert sau farmacii. In ziua operatiei trebuie sa respectati cateva reguli de alimentatie si conduita (fumat, medicatie) pe care clinica vi le va face cunoscute si de care trebuie sa tineti cont. Tot in ziua operatiei va trebui sa achitati costul interventiei integral, sa semnati acordul / consimtamantul informat pentru efectuarea operatiei, dupa care veti fi condus spre rezerva dumneavoastra. In timpul ramas pana la interventie veti dicuta cu medicul anestezist si daca simtiti nevoia puteti cere suportul unui psiholog. Majoritatea clinicilor dispun de consilieri ce ajuta pacientii sa treaca peste anxietatea normala preoperatorie.
Cu putin timp inainte de interventie incep pregatirile, igiena corporala, echipament specific pentru a putea intra in sala de operatie. Pe tot parcursul interventiei, echipa medicala va asigura realizarea in cele mai bune conditii a operatiei. Cand aceasta se incheie, va intoarceti in rezerva unde veti fi monitorizat si asistat de medicul anestezist impreuna cu asistentii de terapie intensiva pe tot parcursul sederii dumneavoastra in clinica.
In unele clinici se practica „chirurgia de o zi”, astfel puteti fi externat a doua zi, dupa ce medicul operator va va face o vizita pentru a verifica daca puteti parasi clinica. Veti primi de asemenea o serie de indicatii pe care trebuie sa le urmati, pentru ca rezultatul interventiei sa fie cel dorit. Veti reveni la controale ori de cate ori medicul specialist solicita

Rating pentru articolul Decizia de a face o interventie chirurgicala : 5.00/ 5 bazat pe 1 voturi.