Ce este
procedura?

Parte a chirurgiei estetice bazata pe injectarea fina cu filleri (de obicei derivati din acid hialuronic, precursor al colagenului) prin care se umple ridurile din partea inferioara, medie sau superioara a fetei, pentru efecte estetice care dureaza pana la 2 ani.

De ce
trebuie facuta?

Chipul capata un aspect intinerit in partea afectata de imbatranire cu ajutorul anumitor mici adaugari de volum care sa atenueze ridurile; in cazul in care nu se poate injecta toxina botulinica, microchirurgia estetica cu filleri readuce un aspect placut.

Ce se va
intampla?

Prima consultatie are ca scop descoperirea dorintelor si trecutului medical ale dumneavoastra. Pe baza acestora, se stabileste densitatea optima, tipul de acid hialuronic precum si tehnica de injectare. Efectele estetice vor fi optimizate in timp.

 


 

In zonele fetei unde toxina botulinica nu poate actiona datorita posibilitatii perturbarii functiei zonei respective, putem totusi corecta ridurile prin umplerea lor cu asa numitele substante de umplere sau filler-e tisulare.

Vorbim acum de ridurile din etajul inferior al fetei, mai ales cele din jurul gurii, cum sunt santurile nazogeniene sau ridurile fine de la nivelul buzei superioare care umplute corect se pot atenua vizibil stergandu-se astfel semnele imbatranirii.

Exista pe piata o multitudine de preparate pe baza de acid hialuronic, acesta fiind un precursor de colagen uman, toate aceste fiind substante resorbabile, adica metabolizate de organism intr-un anumit interval de timp care poate varia in functie de densitatea produsului de la citeva luni la 1-2 ani. Aceste preparate resorbabile sunt cele mai recomandate de chirurgii plasticieni pentru ca efectul nefiind definitiv nici rezultatul si totodata reactiile adverse nu sunt definitive. Substantele definitive pe baza de silicon sau altele pot duce la un rezultat care sa nu va placa, care din pacate este ireversibil.

In functie de profunzimea ridurilor si de localizarea acestora se aleg preparate cu densitati diferite si tehnici de injectare diferite pentru obtinerea unui rezultat cat mai bun.

Ca si in cazul Dysport-ului injectarea se face cu seringi foarte mici cu ace fine, dupa anestezie in prealabil cu o crema anestezica. Dupa injectare pot ramane mici vanatai la locul de intrare a acului, vanatai care se remit in urmatoarele 24 ore.Dupa injectare este de preferat sa evitati expunerea la caldura intensa( sauna) pana cand substanta se integreaza la locul injectarii pentru un rezultat optim.

Daca dupa 2-3 zile de la injectare simtitit mici aglomerari de substanta se poate face un masaj usor care uniformizeaza substanta. Durata medie a efectului pntru majoritatea preparatelor existente pe piata este de 8-10 luni, acest interval putand fi mai lung sau mai scurt in functie de capacitatea de metabolizare a substantei a fiecarui organism. Fiind o substanta proprie organismului nostru nu sunt descrise reactii de respingere.

Filler-ele pot fi folosite si pentru corectia cicatricilor post acnee sau post varicela ce arata ca niste depresiuni vizibile si inestetice.Insa pentru corectia acestora sunt necesare mai multe sedinte si nu intotdeauna rezultatul este perfect, intrucat ca pentru orice metoda exista si limite.

Substanta se resoarbe lent si constant astfel ca dupa disparitia substantei veti reveni la aspectul de dinainte de injectare, fara accentuarea ridurilor initiale.

Rating pentru articolul Procedura Filler – Umplerea Ridurilor Inferioare ale Fetei! : 3.67/ 5 bazat pe 6 voturi.