Ce este
procedura?

Cu ajutorul LASER-ului se realizeaza anumite modificari tegumentare noninvazive, atat pentru peeling-ul la nivel de fata, cat si pentru epilarea permanenta pe majoritatea suprafetei corpului, prin actionarea asupra foliculilor de par.

De ce
trebuie facuta?

Tehnologia LASER se foloseste pentru reintinerirea chipului, pentru indepartarea permanenta a parului din zonele nedorite (axile, inghinal) cat si pentru corectarea zonelor de piele afectate de batranete, de cicatrici sau de vene dilatate.

Ce se va
intampla?

In urma consultului se stabileste ce tip de LASER va fi folosit, si se va face o predictie asupra rezultatelor. Ulterior interventiei chirurgicale cu LASER raman doar un edem si o roseata pentru cateva zile, si efecte vizibile.


Rolul TEHNICILOR LASER in chirurgia estetica.

LASER – ul (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) reprezinta o raza luminoasa de inalta energie care poate fi transferata in mod selectiv la nivelul tesuturilor. Acest efetc de transfer de energie serveste la tratamentul unor variate estetice sau patologice la nivelul pielii si tesuturilor legate de aceasta. La nivel ebazal laserul prezinta un mediu – substanta – care genereaza si amplifica lumina datorita energiei externe care este aplicata pe acesta. Doua oglinzi dispuse liniar reflecta lumina in ambele sensuri prin mediu. Rezultatul este reprezentat de o raza de lumina foarte concentrata si intensa. Culoarea razei luminoase poate fi vizibila sau invizibila, unica sau multiple culori unice. Aceasta reprezinta diferenta esentiala fata de lumina normala care este imprastiata si contine mai multe culori amestecate, proprietati responsabile de aplicatiile medicale ale laserului.

LASER – ul nu reprezinta o solutie universala pentru orice problema. Pentru unele afectiuni laserul reprezinta o scula ideala pentru tratament asa cum pentru altele efectele laserului sunt contraindicate. Decizia de a folosi laserul sau metodele chirurgicale clasice trebuie atent aleasa de catre chirurgul plastic. Avesta trebuie sa cantareasca rezultatele, complicatiile si alternativele posibile.

Alegerea tipului de laser depinde de multi factori. In continuare vor fi detaliate unele dintre procedurile care pot beneficia de terapia laser. Pentru fiecare tip de patologie retineti ca exista mai multe tipuri de laser care pot fi folosite precum si alternative clasice chirurgicale. Alegerea terapiei laser depinde de multi factori printre care experienta chirurgului, marimea ariei de tratat, particularitatile si asteptarile pacientului. Chirugul pe care il alegeti trebuie sa fie experimentat in folosirea laserului precum si in tehnicile alternative, acesta urmand sa aleaga metoda optima pentru fiecare caz in particular.

Efectuarea inciziilor chirurgicale, vaporizarea formatiunilor cutanate, coagularea unor vase de sanga, reducerea pigmentatiei, ameliorarea aspectului unor riduri, indepartarea pilozitatii nedorite, peelingul laser sunt cateva dintre efecte.

TIPURI DE CHIRURGIE LASER Tratamentul semnelor din nastere vasculare (hemangioame), vase de sange dilatate la nivelul gambelor, mainilor sau fetei, indepartarea petelor de batranete pot fi tratate cu laser.

Laser Skin Peeling – laserul poate fi folosit pentru reducerea ridurilor fine din jurul gurii , ochilor sau la nivelul intregii fete si intinerirea tegumentului facial in general prin distrugerea controlota a suprafetei pielii si stimularea regenerarii acesteia.

Pete din nastere / vasculare / tatuaje

Petele vasculare de tip hemangiom / angiom / stelute vasculare raspund extrem de bine la terapia laser, acesta producand reducerea in calibru a vaselor anormale si deschiderea culorii tegumentului afectat. Micile formatiuni cutanate, stelutele vasculare, negii si unele tatuaje raspund pozitiv la terapia laser. Desi un raspuns semnificativ se observa de la primul tratament in general pentru un rezultat optim sunt necesare mai multe sedinte de tratament. Folosirea intensitatii minime care asigura regresia formatiunii asigura o vatamare minimala a tesutului sanatos. Majoritatea acestor proceduri pot fi efectuate de catre noi fara sa necesite spitalizarea peste noapte.

Ameliorarea venelulor dilatate la nivelul coapselor si gambelor. Multe femei sunt deranjate de aparitia unor venule dilatate la nivelul gambei si coapselor. Acestea sunt cauzate de obicei de stilul de viata, statul prelungit in picioare sau de predispozitii genetice. Venulele sun impartite in categorii dela 1 la 4, in functie de marimea, diametrul si localizarea lor superficiala sau profunda. In general venulele de tip 1 sau 2 pot fi tratate cu succes. In tipurile 3 si 4 sunt necesare investigatii suplimentare pentru excluderea unei patologii venoase profunde. Asociarea unor masuri profilactice postratament este necesara pentru conservarea rezultatelor in timp.

Epilarea permanenta laser se realizeaza cu succes in diferite zone ale corpului – axila, inghinal, gambe tec. Pentru rezultate optime sunt necesare mai multe sedinte. Se poate opta pentru folosirea laser sau IPL, dupa ce veti fi consultata.

Intinerirea pielii – se bazeaza pe efectul de stimulare a colagenului indus de ccatre lumina laser la nivelul dermului.

GENERALITATI – dupa consultul in care terapia laser a fost aleasa, veti primi detalii amanuntite asupra procedurii, tipului de laser ales si rezultatelor asteptate.e multe ori rezulatatul este spectaculos dar nu trebuie uitat ca de multe ori, ca orice procedura medicala , exista si limitari. Uneori se poate decide folosirea unor substante anestezice locale sau efectuare unei tehnici locale de anestezie. Pentru siguranata dumneavoastra si a personalului veti purta ochelari de protectie pe durata procedurii.

EVOLUTIE POSTRATAMENT

Dupa procedura se poate instala usor edem si roseata local, care vor dura catva zile. In cazul unor proceduri de peeling vi se poate prescrie un unguent cu antibiotic local pana la reepitelizare. Evitarea expunerii la soare si folosirea unei crème cu factor de protectie inalta sunt imperios necesare, dupa cum va vor fi prescrise. Veti primi informatii detaliate despre indicatiile posttratament.

Rerzultatul optimal dupa tratamentul laser poate sa nu fie aparent timp de 1 – 2 luni, mai ales in procedurile vasculare; sedinte aditionale de tratament pot fi necesare, dupa obtinerea rezultatelor maximale a primului tratament.

Cea mai buna sursa de informare o reprezinta chirurgul palastician specializat in tratamentul cu laser, de aceea nu ezitati sa cereti toate informatiile pe care le credeti de cuviinta.

Rezultate:

  1. Vene faciale
  2. Desen vascular nazal
  3. Vene dilalate genunche
  4. Teleangiectazii faciale
  5. Granulom piogen buza
  6. Malformatie vasculara faciala
Rating pentru articolul Procedura cu Laser : 5.00/ 5 bazat pe 1 voturi.