TRATAMENTUL RIDURILOR FACIALE CU TOXINA BOTULINICA (BOTOX)

La nivelul fetei, ridurile de expresie beneficiaza de tratamente cu TOXINA BOTULINICA de tip A (VISTABEL, BOTOX). Un aspect foarte important de mentionat este faptul ca ridurile faciale care sunt viabile tratamentului cu BOTOX (toxina botulinica), sunt cele frontale, cele de expresie regasite in colturile ochilor, dar si ridurile intersprancenoase.

Procesul de injectare a toxinei botulinice, a botox-ului, este o procedura foarte usor de realizat. Ea nu necesita anestezie, deoarece nu este dureroasa, avand o perioada de recuperare, de doar cateva ore.

Stergerea ridurilor dupa injectarea de BOTOX (toxina botulinica) se observa in general dupa o perioada de 7 zile iar efectul este maxim dupa o perioada de 5-6 saptamini de la injectare. Efectul se mentine aproximativ 4 luni iar intervalul dintre doua injectari nu trebuie sa fie mai mic de trei luni.

Dar ce este de fapt BOTOX-ul sau toxina botulinica tip A?

Botox este o toxina botulinica cu utilizare cosmetica, este un miorelaxant cu actiune periferica.

Administrarea se face la adultii de pana in 65 de ani, atat pentru ridurile frontale, intersprancenoase si cele regasite in colturile ochilor, dar in unele cazuri, si pentru ridurile din jurul gurii, ori de la regiunile anterioare gatului.

Botox-ul nu se utilizeaza daca pacienta/pacientul are alergie la toxina botulinica, ori in locurile de injectare exista infectii sau daca persoana are antecedente de boli tip miastenia gravis, ori sindromul Lambert Eaton. Totodata, injectarea cu toxina botulinica (botox) nu se recomanda persoanelor cu varsta mai mica de 18 sau mai mare de 65 de ani.

Este total contraindicata administrarea de Botox la pacienti cu disfagie sau tulburariu de inghitire.

Este contraindicat  Botox la femeile insarcinate sau care alapteaza.

Efectele adverse la administrarea de Botox ( toxina botulinica) sint rare si au intensitate mica sau moderata.Principalele efecte adverse sint urmatoarele:

-slabiciune muscular ( foarte rar)

-senzatie de arsura si usturime locala la locul de injectare

-echimoze (dispar in citeva zile)

-durere de cap, mancarime,febra usoara (foarte rar)

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica se poate asocia cu: injectarea ridurilor cu acid hialuronic , mezoterapie faciala,peeling chimic , lipofilling , lifting facial nechirurgical sau chiar marirea buzelor cu acid hialuronic.

Rating pentru articolul Umplerea Ridurilor cu Botox : 4.13/ 5 bazat pe 15 voturi.