TRATAMENTUL RIDURILOR FACIALE CU TOXINA BOTULINICA (BOTOX)

Ridurile faciale de expresie de la nivelul fetei  beneficiaza de tratament cuTOXINA BOTULINICA tip A (BOTOX, VISTABEL ). Ridurile faciale care se preteaza la tratamentul cu BOTOX (TOXINA BOTULINICA) sint ridurile intersprincenoase , ridurile frontale si ridurile mici de expresie de la colturile ochilor.

Procedura de injectare a toxinei botulinice (BOTOX) este deosebit de usoara, nu necesita anestezie(nefiind dureroasa) si perioada de recuperare este de citeva ore.

Stergerea ridurilor dupa injectarea de BOTOX (toxina botulinica) se observa in general dupa o perioada de 7 zile iar efectul este maxim dupa o perioada de 5-6 saptamini de la injectare. Efectul se mentine aproximativ 4 luni iar intervalul dintre doua injectari nu trebuie sa fie mai mic de trei luni.

Dar ce este de fapt BOTOX-ul sau toxina botulinica tip A?

Botox este o toxina botulinica cu utilizare cosmetica, este un miorelaxant cu actiune periferica.

Se administreaza la adulti cu virste sub 65 ani pentru stergerea ridurilor intersprincenoase, ridurilor frontale sau ridurilor de la colturile ochilor. Uneori poate fi injectat cu precautie la nivelul ridurilor din jurul gurii sau la nivelul regiunii anterioare a gatului.

Nu se utilizeaza Botox daca pacientul/pacienta este allergic la toxina botulinica, daca exista infectii in locurile de injectare sau daca exista in antecedenteboli de tipul miastenia gravis sau sindrom Lambert Eaton.  Deasemenea nu se recomanda injectarea de BOTOX (toxina botulinica) sub virsta de 18 ani sau peste  65 ani.

Este total contraindicata administrarea de Botox la pacienti cu disfagie sau tulburariu de inghitire.

Este contraindicat  Botox la femeile insarcinate sau care alapteaza.

Efectele adverse la administrarea de Botox ( toxina botulinica) sint rare si au intensitate mica sau moderata.Principalele efecte adverse sint urmatoarele:

-slabiciune muscular ( foarte rar)

-senzatie de arsura si usturime locala la locul de injectare

-echimoze (dispar in citeva zile)

-durere de cap, mancarime,febra usoara (foarte rar)

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica se poate asocia cu: injectarea ridurilor cu acid hialuronic , mezoterapie faciala,peeling chimic , lipofilling , lifting facial nechirurgical sau chiar marirea buzelor cu acid hialuronic.

Rating pentru articolul Tratament pentru riduri cu botox : 4.56/ 5 bazat pe 9 voturi.