LIPOLIZA ASISTATA LASER – LIPOLITE

LipoLite reprezinta cea mai moderna modalitate minim invaziva ( fara a fi nevoie de recurgerea la o interventie chirurgicala) prin care o persoana poate elimina depozitele de grasime localizata.

Lipolite este de un real ajutor și în îndepărtarea unor depozite mai voluminoase de grăsime, ca un adjuvant al lipoaspirației clasice. Astfel liposucția este mai ușor de suportat si efectele secundare sunt reduse.

Aceasta procedura se poate realiza sub anestezie locala, intravenoasa. In ceea ce priveste recuperarea, aceasta este mult mai rapida decat in cazul lipoaspiratiei, petrecandu-se in doar 2 zile, iar externarea pacientului se poate face chiar si la doua ore dupa terminarea interventiei, depinzand insa de amploarea zonei in care a fost efectuata.

Avantajul care face ca rezultatele sa fie de-a dreptul exceptionale este dat de faptul ca, odata ce tesutul adipos a fost eliminat dintr-o anumita zona, grasimea nu se va mai depune acolo.

Ce este si in ce consta tehnica LIPOLITE?

Aceasta procedura de-a dreptul revolutionara consta in sculptarea trupului prin intermediul tehnicii laser, acolo unde liposuctia traditionala actioneaza la un nivel maximum invaziv. Lipolite este recomandata in special pentru portiunile si zonele mici si sensibile ale corpului si ale fetei, fiind catalogata drept singura metoda ce poate rezolva eficient problemele ce constau in depunerea grasimii.

Vizualizati informatii prezentate de Dr. Jecan la Antena 1 aici… sau detalii depsre lansarea Lipolite aici…

Tehnica mai sus enuntata poate fi folosita atat ca procedeu de sine statator, insa poate fi si auxiliar pentru liposuctia clasica. Se pare ca este destul de eficienta si ca alternativa a injectilor cu Botox pentru tratamentul hipersudoratiei. Foarte important de știut este că Lipolite este recomandat și în cazul unei lipoaspirații clasice anterioare ce nesită corecție.

Cum functioneaza aceasta procedura?

O canula, tub de mici dimensiuni, dotat cu un laser prin fibra optica, este introdus in piele prin locul in care s-a facut o incizie mica si topeste tesutul adipos. Grasimea lichefiata rezultata va fi indepartata prin aceeasi incizie. Lipolite se foloseste cu precadere in zone greu de modelat prin sport si dieta, precum: linia bustului, gatul, abdomenul, coapsele, fesele si bratele.

Rezultatele sunt vizibile chiar si dupa o singura sedinta si se vor intensifica pe parcursul urmatoarelor 6-8 saptamani. In plus, timpul de regenerare al tesutului pielii este foarte scurt. Mai mult decat atat, tehnica Lipolite este benefica pentru redefinirea musculaturii si pentru recapatarea formelor si liniilor corpului mult visate.


LipoLite necesită doar anestezie locală, cu sau fără sedare intravenoasă, în funcție de mărimea zonei abordate. Tratarea unor zone cu depozite mari de grăsime necesită diferite variante de anestezie generală ce vor fi alese la recomandarea medicului curant. Durerile post procedură sunt semnificativ diminuate.

Avantajele lipolizei asistate laser sunt următoarele:

  • Procedura este minim invazivă și mai puțin traumatică decât liposucția clasică.
  • Poate să trateze și zone cu contur și consistență neregulată.
  • Recuperare rapidă și efecte nedorite postoperatorii reduse la minim.
  • Sângerare și tumefiere minimă datorită coagularii laser.
  • Încălzirea susținută a tesuturilor din timpul tratamentului determină modificări benefice la nivelul tesutului cutanat; încălzirea non-specifică a dermului şi hipodermului îmbunătățește aspectul general al pielii, aceasta devenind mai fermă și mai netedă.
  • Permite tratarea unor zone nepotrivite pentru liposucția clasică: față, genunchi, brațe, abdomen superior.
  • Procedura se poate realiza și sub anestezie locală (spre deosebire de liposucție, care necesită anestezie generală).
  • Un mare avantaj al metodei constă în formarea de colagen nou la nivelul pielii, asigurând astfel retracția acesteia. Se evită astfel efectul de “piele lăsată”. Prin această retracție se ameliorează parțial și aspectul vergeturilor (după o sarcina).


Unde se efectueaza procedura LIPOLITE?

Aflati mai multe despre lansarea Lipolite in Romania…

LipoLite se efectuează în premieră în România doar la Academica Medical Center. Procedura este efectuată de Dr. Radu Jecan, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

Vă aștept să ma contactați pe contact@drjecan.ro și veți primi cu promptitudine răspunsul specializat.

Rating pentru articolul Lipoaspiratia – Aspiratia Laser : 3.52/ 5 bazat pe 29 voturi.