PROCEDURI NONINVAZIVE CU LUMINĂ INTELIGENTĂ: PLATFORMA CUTERA

Cea mai avansată tehnologie din lume în Anti-Aging şi estetică

Când vorbim despre delicatele proceduri non-chirurgicale de reîntinerire, cu toţii ne dorim rezultate spectaculoase, care să poata concura chirurgia plastică, fară efecte nedorite.

Centrul Medical Academica, se numără printre puţinele clinici din ţară care pune la dispoziţie cea mai sofisticata tehnologie existentă la ora actuală în lume: platforma CUTERA-XEO. Compania “CUTERA” (California – SUA) este lider mondial de piaţă şi inovator recunoscut în domeniul tehnologiei estetice profesionale High-Tech cu rezultate de excepţie pe următoarea arie de probleme: leziuni pigmentare, leziuni vasculare, cuperoză, rozacee, “defecte” ale texturii pielii, pilozitate nedorită. Tratamentul nu este dureros, sistemul de răcire eficient (încorporat în piesa de lucru) realizând o anestezie locală perfectă. CUTERA permite alegerea celor mai buni parametri, adecvaţi pielii pacientului, pentru a putea obţine cele mai bune rezultate în deplină siguranţă şi confort. Procedurile estetice se desfăşoară după o consultaţie de specialitate în care se evaluează starea epidermului şi a dermului şi după tratarea afecţiunilor preexistente. De asemenea, sunt semnalate pacienţilor situaţiile în care aceste proceduri estetice sunt contraindicate sau nerecomandate. Pentru efecte vizibile şi de durată, este necesar un număr variabil de şedinţe de terapie.

Platforma CUTERA XEO concentreză trei tehnologii – laser (Genesis, NdYag), lumina intens pulsată (IPL) şi infraroşu (IR) Titan. – fiecare cu diferite APLICAŢII:

Epilarea definitivă cu laser/IPL CUTERA

Epilarea definitivă se numără printre tehnicile de înfrumuseţare la care aproape toate femeile ar dori să apeleze. Deşi există mai multe platforme laser cu ajutorul cărora se poate realiza epilarea definitivă, platforma CUTERA este diferită; ea se distinge prin siguranţa oferită şi prin rezultatele optime pentru toate tipurile de piele (se poate epila şi pielea bronzată sau chiar neagră). Foliculii piloşi evoluează în trei faze: de creştere, de regresie şi de latenţă. Laserul distruge doar foliculii aflaţi în faza activă de creştere la momentul tratamentului, de aceea vor fi necesare tratamente adiţonale pentru a distruge toţi foliculii dintr-o anumită arie. În 4-6 şedinţe la 3-6 săptămâni interval se obţine reducerea permanentă a pilozităţii de pe orice zonă a corpului. Numărul de şedinţe necesar depinde de grosimea firului de păr, de aria tratată şi de ciclul de creştere al părului. Epilarea definitivă prin energia luminoasă laser acţionează cu o lungime de undă ce permite pătrunderea la aproximativ 5-7 milimetri în derm, la baza foliculului, fără a produce lezări la nivelul epidermului. Imediat după tratament, zona poate fi discret eritematoasă şi edematoasă. În următoarele zile firele par a suferi o creştere aparentă, dar de fapt ele vor fi eliminate după 7-10 zile. Înainte de tratament şi între proceduri nu sunt permise metode de epilare prin smulgere (ceară, epilator electric, pensetă) ci doar radere. Epilarea definitivă presupune urmarea unor paşi de către pacient. Acesta trebuie neapărat să se prezinte la medic pentru o consultaţie prin care se stabileşte dacă pacientul poate fi suspus intervenţiei. Pacienta nu trebuie să fie însărcinată, nu trebuie să urmeze un tratament împotriva acneei severe, să nu ia medicamente fotosensibilizante, să nu aibă infecţii cutanate, machiaj permanent sau tatuaje pe zona de epilat.

Estetică

Tratamentul leziunilor vasculare

Cu tehnologia CUTERA, pacienţii îşi pot rezolva varicele de dimensiuni mici de pe picioare sau vasele sparte de pe faţă, mai precis venectazii cu calibru pana la 3.5 mm (telangiectazii, vene albastre vizibile, cuperoza, etc.) şi hemangioame (plane şi cavernoase de orice dimensiuni). În 1-2 şedinţe se înlătură definitiv vasele sparte, fără înţeparea sau lezarea tegumentului adiacent, fără cicatrice şi semne. Este o tehnologie nedureroasă, cu efect rapid, iar pacientul poate pleca imediat acasă şi îşi poate relua activităţile zilnice obişnuite. Sistemul CUTERA livrează impulsuri laser care determină coagularea sângelui din interiorul vasului, eventual distruge vasul respectiv care ulterior va fi resorbit de către organism. Fluxul sangvin va fi astfel redirecţionat către venele profunde. De obicei este suficientă o singură şedinţă, maxim două. Totuşi, numărul de şedinţe necesare depinde de numărul, culoarea şi mărimea vaselor care urmează a fi tratate. Rezultatele variază individual. Majoritatea pacienţilor experimentează o senzaţie de înţepătură la impactul impulsului laser. Deşi nu este necesară anestezia locală sau medicaţie antialgică, totuşi pacienţii pot opta pentru acestea. După tratament, durerea este minimă sau inexistentă. Cel mai des întâlnite sunt uşoara înroşire şi edemaţiere a zonei. Aceste simptome durează mai puţin de 24 de ore. Mulţi pacienţi observă o îmbunătăţire semnificativă a aspectului după 4- 6 săptămâni. Totuşi, rezultatul final poate să nu fie vizibil decât după câteva luni.

Lifting-ul nechirurgical şi rejuvenarea cu laser GENESIS şi IR Titan

Pentru întinerire, CUTERA asigură, cu eficienţă maximă, rezultate spectaculoase şi de durată prin modificarea fibrelor de colagen. Tratamentele sunt nedureroase, comode, iar unele dintre ele pot fi făcute chiar şi în pauza de masă. Aparatul permite efectuarea unui lifting nechirurgical, tratează ridurile fine, tenul îngroşat, porii dilataţi, discromiile (pistrui, leziuni pigmentare maronii sau eritematoase), problemele de textură şi luminozitate ale pielii. De asemenea, ameliorează aspectul cicatricilor atrofice (ex.: post acnee), poikiloderma, alte leziuni eritematoase. Foarte bun pentru întreţinerea pielii, nu necesită timp de recuperare posttratament.

Rezultatele cele mai bune în rejuvenare o au tehnologiile sinergice, respectiv combinaţia între Laser Genesis (cu acţiune în epiderm) şi IR Titan (cu acţiune în dermul profund). Tehnologia TITAN, creată de CUTERA, este un sistem revoluţionar de reîntinerire a pielii, având, conform studiilor clinice, o eficienţă cel puţin dublă faţă de orice altă metodă nechirurgicală de lifting; face practic să dispară urmele lăsate de trecerea timpului, netezind ridurile adânci sau pliurile de la nivelul feţei, gâtului, braţelor sau abdomenului.

Tehnologia inovatoare elaborata de CUTERA reuneşte deci, într-o platformă unică, o multitudine de beneficii care au revoluţionat terapia estetică Anti-Aging:

  • rezultate performante prin acţiuni blânde;
  • abordare anti-aging completă (textură, culoare, supleţe);
  • efect rapid (proceduri posibile în pauza de prânz);
  • siguranţă, control perfect şi monitorizare continuă;
  • rezultate de durată;
  • întoarcere imediată la activitatea zilnică obişnuită;
  • flexibilitate deosebită, adaptabilă la toate tipurile de piele.

Aceste proceduri estetice sunt aplicate de specialiştii noştri (Vezi medici Pitar Moş sau medici Aviatorilor) medici dermatologi şi chirurgi plasticieni de renume, care au introdus în premieră în Romania tehnologia CUTERA.

ALTE PROCEDURI ESTETICE

În Centrul Medical Academica beneficiaţi de atenuarea sau eliminarea ridurilor prin folosirea injecţiilor cu toxina botulinică sau a fillerilor tisulari pe bază de acid hialuronic ce pot umple ridurile foarte adânci şi pot augmenta buzele şi pomeţii pentru obţinerea aspectului tânăr.

Aceste intervenţii se realizeaza într-un timp foarte scurt, nu prezintă riscuri, nu este nevoie de anestezie, nu rămân semne după tratament, deci pacienţii se pot întoarce imediat la activităţile curente.

Singurul dezavantaj al acestor proceduri este că trebuie repetate la un anumit interval de timp (între 6 luni şi 1 an) pentru că se folosesc substanţe resorbabile.

 

 

Acorda o nota pentru acest articol :